Pruimentaart met kwarkpuddinglaag
Een taart die u kunt bereiden met elk seizoensfruit. Simpel, lekker, voor de middagkoffie of gewoon als traktatie.
Ingrediënten
Vaak
- 4 stuk ei
- 120 g bruine suiker
- 1 el olie
- 4 el melk
- 200 g gewoon meel
- 1⁄2 pakjes bakpoeder
- 2 el cacao
Kwarklaag
- 200 ml melk
- 1⁄2 pakketten vanillepudding
- 100 g klonterige kwark
- 30 g vanille-eiwit
- 5 db pruim
Laatste folders
Procedure
We kloppen de eieren met suiker. We kloppen minimaal 10 minuten. Daarna voegen we olie en melk toe. Vervolgens mengen we gezeefde bloem met bakpoeder erdoor. We gieten ongeveer de helft van het deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Aan de andere helft voegen we cacao en melk toe en gieten we het cacaodeel over het lichte deel.
We koken dikke pudding van melk en puddingpoeder. We halen hem van het vuur en roeren er kwark en proteïne doorheen. We verspreiden het kwarkdeel over het deeg in de vorm.
We snijden de pruimen in kleinere stukjes en leggen ze bovenop de taart. Bakken bij een temperatuur van 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten.