Bron :: bhofack2 via iStockPhotos
Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis
Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.
Ingrediënten
Deeg
- 125 g suiker
- 200 g boter
- 1 Pakje Vanille- of chocoladepuddingpoeder
- 2 Stuk dooier
- 300 g Bloem
- 1 Theelepel bakpoeder
Decoratie
- 200 g bloemsuiker
- 2 Eetlepels melk
Laatste folders
Procedure
Stap 1: Voor het puddingkoekjes recept voor Kerstmis, eerst het deeg kneden. Zeef hiervoor het meel met het bakpoeder, maak een kuiltje in het deeg.
Voeg het puddingpoeder, suiker, boter en eidooier toe en kneed tot een glad deeg. Vorm het koekjesdeeg in een bal en laat het, verpakt in folie, ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Vorm het deeg tot een rol en snijd schijven van 1 cm dik af. Plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ongeveer 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 3: Decoreer de puddingkoekjes naar wens met poedersuiker of glazuur. De heerlijke puddingkoekjes voor kerst zijn klaar!