ADVERTENTIE

Bron :: juliannafunk from Getty Images

Rabarber-Aardbeientaart

Een smakelijke en frisse zomertaart met een combinatie van zoete aardbeien en zure rabarber. Deze taart is ideaal voor verschillende feesten, evenementen of gewoon om bij koffie of thee te serveren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Vaak

  • 250 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 150 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan

Inhoud

  • 500 g Rabarber Toegevoegd aan
  • 300 g Aardbei Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Vanillepudding poeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Deeg: Meng in een kom de bloem met de suiker. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en verwerk snel tot grof kruim. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en verwerk tot een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Stap

Inhoud: Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes. Maak de rabarber schoon en snijd deze in kleinere stukjes. Meng de aardbeien en rabarber met suiker en laat het 10 minuten marineren. Voeg daarna het vanillepuddingpoeder toe en roer goed.

3. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en doe het in de vorm. We houden een beetje deeg over en maken er een rooster bovenop.

4. Stap

Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Bak de taart ongeveer 40-50 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is.

5. Stap

Laat de taart afkoelen en dan kun je hem serveren. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten