ADVERTENTIE
Rauwe kwarktaart
Karamel cheesecake zonder bakken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
MAND
- 125 g Volkoren koekjes
- 60 g Dierlijk vet
SLAGROOM
- 250 g Zachte magere kwark
- 200 g Roomkaas
- 125 g Slagroom
- 60 g bloemsuiker
KARAMELLAAG
- 65 g kristalsuiker
- 35 g boter
- 50 ml Slagroom
- naar smaak Zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
MAND: Verkruimel en mix de koekjes tot fijn meel. Besprenkel ze met gesmolten boter en vorm een massa die we in een bakvorm drukken. Zet het in de koelkast.
2. Stap
KWARKCRÈME: Meng alles behalve de room samen. Klop de room tot slagroom, die we dan met een spatel door het kwarkmengsel roeren. Breng de afgewerkte crème op de korst aan. We laten het afkoelen.
3. Stap
KARAMELLAAG: We mengen suiker in een pan totdat het volledig is gesmolten en er een bruine vloeistof ontstaat. Voeg gesmolten boter toe. Giet dan voorzichtig de room in en meng een tijdje. Voeg een beetje zout toe, meng goed.
4. Stap
Laat het een beetje afkoelen. Giet tenslotte de nog warme vloeibare karamel over de taart en zet hem een paar uur in de koelkast.