Bron :: Freepik
Rauwe vegan chocolade Bliss Balletjes
Deze rauwe chocolade bliss balletjes zijn perfect om snel te snacken, als gezond dessert of zelfs als energiebooster voor de training!
Ingrediënten
- 1 Kop Medjool dadels, ontpit
- 1 Kop Van rauwe amandelen
- 3 tbls Van rauw cacaopoeder
- 1 eetlepel Van chiazaad
- Een snufje zeezout
- Kokosschilfers voor coating (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Doe eerst de rauwe amandelen in een keukenmachine. Mix tot ze een grove, zandachtige textuur hebben en zet ze apart in een kom. Let op dat je niet te veel mengt, anders krijg je amandelboter.
Doe vervolgens de ontpitte Medjool dadels en het rauwe cacaopoeder in de keukenmachine. Mix tot het een dikke, kleverige pasta wordt. Ik stel voor om het cacaopoeder geleidelijk toe te voegen als je de voorkeur geeft aan een minder intense chocoladesmaak.
Doe de gemalen amandelen, chiazaadjes en een snufje zeezout terug in de keukenmachine. Mix tot het mengsel goed gecombineerd is. Als je mengsel te droog lijkt, voeg dan nog een of twee dadels toe; als het te nat is, voeg dan nog een beetje amandelmeel toe.
Zodra het mengsel goed samenhoudt, rol je er hapklare balletjes van. De grootte kan afhangen van je voorkeur, maar ik vind ongeveer een eetlepel per stuk een goede hoeveelheid.
Deze stap is optioneel, maar geeft een leuke touch. Bedek je bliss balletjes met kokosschilfers voor een extra crunch en een mooi gepresenteerde traktatie.
Zet ze voor consumptie minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Deze bliss balletjes blijven 2 weken vers in een luchtdichte verpakking in de koelkast of kunnen langer in de vriezer bewaard worden.