Bron :: Carola Schubbel for Adobe Stock
Recept voor ijstaartbroodjes
Dit recept voor ijstaartrolletjes is zo eenvoudig en ook zo ongelooflijk lekker dat ik ze keer op keer maak. De knapperige rolletjes zijn een hit op elk feestje en zijn met een beetje oefening snel te maken. De ijstaartrolletjes kunnen naar wens worden gevuld of bedekt en versierd met chocoladeglazuur en zijn ook geschikt als ijshoorntjes.
Ingrediënten
- 2 Eieren
- 200 g suiker
- 200 g Meel
- 200 ml melk
- 1 Knijpen zout
- Olie om te bakken
- Poedersuiker voor het bestuiven
Laatste folders
Procedure
Om de ijstaartrolletjes te maken, klop je de eieren in een grote kom schuimig. Uit ervaring raad ik aan de eieren minstens 2-3 minuten te kloppen om genoeg volume te krijgen.
Voeg de suiker en een snufje zout toe en blijf kloppen tot het mengsel luchtig en romig is.
Zeef de bloem en roer deze afwisselend met de melk en het eimengsel. Ik raad aan de bloem en melk beetje bij beetje toe te voegen en goed te mengen om klontjes te voorkomen.
Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Deze stap is erg belangrijk omdat het deeg dan de perfecte consistentie krijgt.
Verhit ondertussen de olie in een pan of diepe pan. Test de temperatuur door een klodder beslag in de olie te gieten. Als het meteen rijst, is de olie heet genoeg.
Dompel een ijstaartijzer in de olie om het op te warmen en dompel het dan in het deeg. Het hete ijzer laat het deeg meteen rijzen en geeft het zijn karakteristieke vorm.
Bak de rolletjes in hete olie tot ze goudbruin zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden omgedraaid met een tang.
Laat de afgewerkte ijstaartrolletjes uitlekken op keukenpapier en bestuif ze met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn.