Bron :: FB: Varenie je radosť.
Risotto met champignons
Recept voor de perfecte risotto met champignons met kip, die gemakkelijk te bereiden is en niet veel tijd kost.
Ingrediënten
- 300 g Rijst arborio
- 500 g Kip
- 200 g Verse champignons
- 1 js De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 liter Kippenbouillon
- 100 ml droge witte wijn
- 100 g Parmezaanse kaas
- olijfolie
- Zout, zwarte peper
- boter
Laatste folders
Procedure
Maak de kip schoon, snijd in kleinere stukken en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en fruit tot de uien glazig zijn.
Smelt ondertussen de boter in een andere pan en voeg de in plakjes gesneden champignons toe. Bak ze en voeg ze toe aan het vlees.
Giet de gewassen rijst in de pan en roer tot de rijst glazig is, giet dan de wijn erbij en kook op hoog vuur tot de wijn verdampt is.
Voeg langzaam de kippenbouillon toe en kook op middelhoog vuur. Het hele proces duurt ongeveer 20 minuten. Het is belangrijk om de bouillon geleidelijk toe te voegen, zodat de rijst alle vloeistof opneemt en gaar wordt. Dit is een belangrijke stap om een romige risotto te krijgen.
Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte parmezaan toe aan de risotto en roer door. Breng tot slot op smaak met zout en zwarte peper.