Bron :: Karen Corbo von Pixabay
Rocky Roads - recept klaar in 20 minuten en zonder bakken
Rocky Road is een van mijn favoriete zoetigheden die ik steeds opnieuw maak. Rijke chocolade gecombineerd met knapperige koekjes en zoete marshmallows zorgt voor een unieke smaakcombinatie die zowel volwassenen als kinderen heerlijk vinden.
Ingrediënten
- 400 g bitterzoete chocolade
- 150 g boter
- 3 Eetlepel Van elke siroop
- 200 g boterkoekjes
- 100 g Mini-marshmallows
Laatste folders
Procedure
Bekleed een rechthoekige bakplaat (ongeveer 23 x 33 cm) met bakpapier. Het is belangrijk dat het papier over de randen hangt.
Doe de chocolade, boter en siroop in een grote hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan kokend water (de kom mag het water niet raken) en roer het mengsel om de ingrediënten te smelten. Het chocolademengsel kan ook in de magnetron worden verwarmd, maar dan op een lage stand om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
Doe de koekjes in een plastic zak en plet ze in grote stukken met een deegroller.
Wanneer het chocolademengsel glad is, haal je het van het vuur en laat je het lichtjes afkoelen. Voeg dan de gemalen koekjes en marshmallows toe en meng goed. Giet het mengsel in de voorbereide vorm en verdeel gelijkmatig. Zet het mengsel minstens 2 uur of een nacht in de koelkast om goed op te stijven. Snijd de Rocky Road vervolgens met een scherp mes in stukken. Vierkante stukken zijn naar mijn mening het lekkerst, maar je kunt ze in elke gewenste vorm serveren.