ADVERTENTIE
Bron :: Mykola Lunov from Canva
Rode koolsalade met wortel
Deze eenvoudige en smakelijke salade is ideaal als een simpele en gezonde bijgerecht. Met een hoge vitamine- en mineraalgehalte is het geschikt voor iedereen die probeert gezond en lekker te eten.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 150 g rodekool
- 2 stukjes wortelen
- 1 stukjes Witte ui
- 2 lepels suiker
- 1⁄2 lepels Zout
- 2 lepels appelciderazijn
- 2 lepels olijfolie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
15 min.
1. Stap
Eerst bereiden we de groenten voor. We reinigen de kool en wortelen en snijden ze in dunne reepjes. We pellen de ui en snijden het in dunne plakjes.
2. Stap
Vervolgens mengen we suiker, zout, azijn en olijfolie in een kom. Aan dit mengsel voegen we gesneden groenten toe en mengen we grondig. Laat de salade minstens 5 minuten staan om de smaken te laten samenkomen.
3. Stap
Roer de salade nogmaals voor het serveren. Het kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis, maar ook als een gezonde en snelle snack.