ADVERTENTIE

Bron :: beyhanyazar for iStockPhotos

Rode Wijn Peer Dessert

Een heerlijk en verfrissend dessert met peren en kaneel, ideaal voor de koudere seizoenen. Het is gemakkelijk te bereiden en heeft een heerlijke smaak die goed zal zijn bij elk dinerfeestje.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 4 heel Peren Toegevoegd aan
  • 2 lepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL Kaneel Toegevoegd aan
  • 200 ml rode wijn Toegevoegd aan

Decoratie

  • 100 ml Geklopte slagroom Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gehakte amandelen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Voor het rode wijnperen dessert, schil eerst de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis en zet de helften opzij.

2. Stap

Laat de suiker in een middelgrote pot karameliseren op middelhoog vuur tot hij goudbruin is.

3. Stap

Voeg kaneel toe aan de gekarameliseerde suiker en roer goed door.

4. Stap

Voeg de peren toe aan de pot en bedek ze gelijkmatig met de kaneelsuiker. Laat de peren een paar minuten koken, tot ze zacht maar nog steeds stevig zijn.

5. Stap

Voeg de rode wijn toe en laat alles 15-20 minuten sudderen tot de wijn ietwat gereduceerd is.

6. Stap

Serveer het rode wijn-peer dessert op borden, garneer met slagroom en gehakte amandelen.

7. Stap

Het is nu klaar voor u om ervan te genieten!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten