Rolade met mascarpone crème
Een heerlijke romige rolade.
Ingrediënten
Lichaam
- 3 stukjes Eieren
- 60 g suiker
- 60 g gewoon meel
- 30 ml olie
Crème
- 250 g mascarpone
- 100 g Roomkaas zachte kwark
- 250 ml Slagroom
- 80 g bloemsuiker
- Aardbeienjam
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het kloppen van de eiwitten. Wanneer er schuim ontstaat, voegen we geleidelijk de suiker toe. We kloppen tot het stijf is. Vervolgens voegen we de eidooiers en olie toe. Tot slot zeven we de bloem en roeren we lichtjes. We verspreiden het over een bakplaat bekleed met bakpapier en bakken op een temperatuur van 170 graden gedurende 15 minuten. Na het bakken verwijderen we het bakpapier, rollen we het op en wikkelen we het in een doek. We laten het afkoelen.
Mascarpone, kwark, room en suiker kloppen we tot het stijf is. We verspreiden een laag jam over de gekoelde korst en vervolgens een laag crème. We rollen het voorzichtig op. We smeren de rest van de room op de top, versieren het en zetten het in de koelkast om op te stijven.