Rolade zonder bloem
Rolades... weer een dankbaar, lekker romig dessert. Bezoekers prijzen het altijd. Dit keer een notenversie met chocoladecrème, ook nog eens glutenvrij.
Ingrediënten
Lichaam
- 100 g gemalen noten
- 5 stukjes Eieren
- 70 g Riet suiker
Vulling
- 250 g kwark fijn
- 80 ml Slagroom
- 80 g Chocolade
- 1 stukjes banaan
Veld
- 20 g Chocolade
- melk
Laatste folders
Procedure
We kloppen de dooiers met suiker. We mengen er noten doorheen. Ten slotte mengen we geslagen eiwitten erdoor.
Giet het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrijk deze met boter/olie. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
Haal de gebakken cake uit de oven, rol het op, wikkel het in een theedoek en laat het afkoelen.
We kloppen slagroom voor de crème. Pureer de banaan of mix deze en meng met de kwark. Smelt de chocolade. Wanneer deze een beetje afgekoeld is, roer je lepel voor lepel de kwarkcrème erdoor om te voorkomen dat deze stremt. Voeg tenslotte de slagroom toe.
Breng de room aan op de afgekoelde romp. Laat een deel van de room voor de bovenkant van de rol. Rol het op. Smeer met de resterende room.
We bereiden de glazuur voor. Breek de chocolade in een kom, voeg een beetje melk toe en verwarm in de magnetron. Voeg melk toe afhankelijk van de consistentie. Bedek de rol met glazuur en koel in de koelkast.