Bron :: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Romige Gelaagde Kipfilet met Aardappelen
Dit recept is een traditioneel Hongaars gerecht, waarbij de kip en aardappelen perfect samensmelten in de rijke en romige roomsaus. Deze perfecte gezamenlijke diner zal iedereen plezieren.
Ingrediënten
Kip
- 600 g kipfilet
- 2 teentje knoflook
- 1 mokkalepel Zout
- 1 mokkalepel gemalen zwarte peper
Aardappel
- 1 kg aardappel
Roomsaus
- 2 dl Zware room
- 100 g Kaas
- 1 mokkalepel Paprika
Laatste folders
Procedure
Eerst bereiden we de ingrediënten voor.
We maken de kipfilet schoon, snijden deze in blokjes en brengen dit op smaak met knoflook, zout en peper.
We schillen de aardappelen en snijden ze in blokjes.
We verwarmen de oven voor op 180 graden.
We rangschikken de kip en aardappelblokjes in een ovenschaal.
We maken de saus: verwarm de room, voeg de kaas en kruiden toe.
Giet de afgewerkte saus over de laagjes kip en aardappelen in de ovenschaal.
Bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
Laat het 10 minuten rusten voor het serveren.