ADVERTENTIE

Bron :: Tetiana_Chudovska from Getty Images

Romige Gelaagde Kipfilet met Aardappelen

Dit recept is een traditioneel Hongaars gerecht, waarbij de kip en aardappelen perfect samensmelten in de rijke en romige roomsaus. Deze perfecte gezamenlijke diner zal iedereen plezieren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kip

  • 600 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 2 teentje knoflook Toegevoegd aan
  • 1 mokkalepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 mokkalepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Aardappel

  • 1 kg aardappel Toegevoegd aan

Roomsaus

  • 2 dl Zware room Toegevoegd aan
  • 100 g Kaas Toegevoegd aan
  • 1 mokkalepel Paprika Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Eerst bereiden we de ingrediënten voor.

2. Stap

We maken de kipfilet schoon, snijden deze in blokjes en brengen dit op smaak met knoflook, zout en peper.

3. Stap

We schillen de aardappelen en snijden ze in blokjes.

4. Stap

We verwarmen de oven voor op 180 graden.

5. Stap

We rangschikken de kip en aardappelblokjes in een ovenschaal.

6. Stap

We maken de saus: verwarm de room, voeg de kaas en kruiden toe.

7. Stap

Giet de afgewerkte saus over de laagjes kip en aardappelen in de ovenschaal.

8. Stap

Bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur.

9. Stap

Laat het 10 minuten rusten voor het serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten