Bron :: freeskyline from Getty Images
Romige zalmsoep
Deze soep is romig, rijk en zeldzaam, dankzij de stukjes zalm die in de heerlijke room zwemmen.
Ingrediënten
- 500 g Zalm
- 1 stuk De Ui
- 3 Anjers Knoflook
- 3 stuk Wortelen
- 2 stuk aardappel
- 2 Lepels Boter
- 1 l bouillon
- 500 ml Kookroom
- 1 Lepel Gedroogde dille
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Begin met het snijden van de zalm in stukken van ongeveer 2 cm. Zet opzij.
Smelt de boter in een pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit tot de uien bleek zijn en voeg dan de wortelen en aardappelen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg na ongeveer 5 minuten de bouillon toe en laat de groenten nog 15 minuten sudderen. Als je het gevoel hebt dat de groenten nog hard zijn, kun je ze gerust langer laten sudderen. Hier is het belangrijk om de groenten goed te koken, zodat ze zacht zijn, maar niet te gaar. Dit geeft de soep de juiste consistentie.
Zodra de groenten zacht zijn, voeg je de stukjes zalm en gedroogde dille toe aan de soep en kook je nog 10 minuten tot de zalm gaar is.
Voeg als laatste de room toe en roer langzaam tot deze is gecombineerd met de soep. Op dit punt kun je de soep nog een paar minuten op het vuur laten staan om alle smaken te laten combineren, maar pas op dat je de room niet laat koken.