Bron :: brasovianu from Getty Images
Rundergoulash op bier
Recept voor een heerlijke stoofpot van rundvlees op donker bier.
Ingrediënten
- 1 kg Rundvlees
- 4 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 3 lepels Oliën
- 1 Lepel Paprikapoeder
- 1 lepel gemalen komijn
- 1 stuk Rode pepers
- 2 stuk Tomaten
- 1⁄2 l Donker bier
- 2 lepels Grove mosterd
- 2 lepels Gewoon meel
- Zout en zwarte peper
- water
Laatste folders
Procedure
Fruit in goed verhitte olie fijngesneden ui, voeg geperste knoflook en vleesblokjes toe. Bak het vlees aan elke kant goed aan, zodat alle sappen erin trekken.
Als het vlees aan elke kant bruin is, voeg je de kruiden toe - zout, paprikapoeder, peper en komijn. Het is belangrijk om het paprikapoeder nu toe te voegen. Als het eerder wordt toegevoegd, zal het verbranden en een onaangename nasmaak geven.
Giet ongeveer de helft van het bier over het gebraden vlees en voeg gehakte rode pepers, tomaten en mosterd toe. Laat sudderen en laat de alcohol uit het bier verdampen.
Voeg dan de rest van het bier toe en vul aan met water, zodat het vocht net boven het vlees komt. Laat de stoofpot op een middelhoog vuur ongeveer 2 uur koken, roer na een uur.
Als het vlees zacht is, voeg je de starter toe - bloem opgelost in water, laat het koken en roer regelmatig.