ADVERTENTIE
Rundvlees met paddenstoelen en wijn
Dit is een eenvoudig recept en het vlees met saus is heerlijk.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
- 820 g rundvlees
- 1 el Gladde speltmeel
- 1 el reuzel
- 1 De Ui
- 800 ml water
- 115 Tomatenpuree
- 50 g gedroogde paddenstoelen
- 8 teentjes knoflook
- 200 ml rode wijn
- 30 g Honing
- gedroogde tijm
- gedroogde basilicum
- gemalen zwarte peper
- Zout
- Kruiden van 4 kleuren
- Krab het helemaal
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Snijd het vlees in grotere blokjes, bestrooi het met zout en meel. Goed mengen zodat het vlees bedekt is met meel.
2. Stap
Op het vet bakken we gehakte ui, voeg vlees toe, komijn, tijm, basilicum en laat het sudderen. Zo nodig water toevoegen.
3. Stap
Wanneer het vlees half zacht is, voegen we gewassen gedroogde paddestoelen en geplette knoflook toe.
4. Stap
Als het vlees zacht is, halen we het uit de pot en pureren we de saus goed met een handmixer. We doen het vlees terug in de saus en roeren dit samen, voegen toe naar smaak. We serveren met aardappelen en de saus bestrooid met kaas. Smakelijk eten :)