Bron :: margouillatphotos from Getty Images
Rundvlees op rode wijn
Recept voor heerlijk rundvlees op rode wijn met worteltjes.
Ingrediënten
- 700 g Rundvlees
- Fles rode wijn
- 2 stuk Wortelen
- 2 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 2 el Meel
- Tijm
- Marjolein
- zout
- Zwarte peper
- olie
- 1 el Runderbouillon (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Snijd het vlees in kleinere stukken en zout het. Wentel het vervolgens in bloem.
Verhit de olie in een koekenpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Leg het gebruinde vlees op een bord.
Fruit in dezelfde pan de fijngesneden ui en wortel en voeg de geperste knoflook toe.
Wanneer de groenten lichtjes gebruind zijn, voeg je het vlees terug toe aan de pan en overgiet je het met wijn. De wijn moet het vlees volledig bedekken. Als er niet genoeg is, kun je runderbouillon toevoegen.
Voeg dan de kruiden toe (tijm, marjolein, zout, peper) en laat dit onder een deksel op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
Rundvlees dat op deze manier in rode wijn is bereid, kan worden geserveerd met rijst of brood.