Bron :: Freepik
Russische Olivier Salade
Russische Salade, ook bekend als Olivier Salade, is een traditioneel gerecht in Rusland, meestal genoten voor vieringen. Het is een combinatie van verschillende groenten en eiwitten, gebonden in mayonaise.
Ingrediënten
Salade
- 200 g gekookte aardappelen
- 200 g aaseter
- 200 g erwten
- 200 g ingemaakte komkommers
- 200 g Appel
- 200 g kipfilet
- 3 Eieren
Aankleden
- 200 ml mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1 knijpen zout
- 1 knijpen Peper
Laatste folders
Procedure
Bereid en kook alle ingrediënten voor de salade. Kook aardappelen en wortelen in kokend water tot ze zacht zijn. Kook de erwten tot ze mals zijn. Kook de kippenborst in kokend water tot het volledig gaar is. Kook de eieren hard. Laat alle ingrediënten volledig afkoelen voordat je ze in blokjes snijdt.
Hak alle salade ingrediënten in kleine blokjes. Combineer ze in een grote kom.
Meng in een kleine kom mayonaise, citroensap, zout en peper om de dressing te maken.
Giet de dressing over de salade ingrediënten in de grote kom. Meng tot alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
Serveer de salade direct of zet het een uur in de koelkast voor het serveren.