Bron :: Pixabay : leppäkerttu
Rustiek stoofpotje van gehakt
Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.
Ingrediënten
- 500 g Gemengd gehakt
- 4 aaseter
- 3 Aardappelen
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 Rood Paprika
- 1 l kippenbouillon
- 2 Tablespoon tomatenpuree
- 1 Tablespoon paprikapoeder - zoet
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie om te bakken
- Peterselie voor de garnering
Laatste folders
Procedure
Om de gehaktstoofpot te bereiden, was je de wortelen, aardappelen en paprika's en snijd je ze in hapklare stukken. Ik raad aan om de aardappelen niet te klein te snijden, zodat ze niet uit elkaar vallen in de stoofpot.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt. De ervaring leert dat olijfolie beter is dan andere oliën omdat het een goede smaak aan het gerecht geeft.
Snijd nu de ui en knoflook fijn en voeg toe aan het gehakt. Zodra de uien doorschijnend zijn, roer je de tomatenpuree erdoor en bak je het even mee.
Voeg nu de gehakte groenten, kippenbouillon en paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar, dek af en laat 30 minuten koken op middelhoog vuur. Roer de stoofpot af en toe door.
Voeg tot slot zout en peper toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Breng de stoofpot altijd op smaak, want de hoeveelheid kruiden kan variëren.
De rustieke stoofpot van gehakt wordt warm geserveerd en gegarneerd met peterselie. Ik vind dat de verse kruiden bijdragen aan de rustieke charme van de stoofpot.