ADVERTENTIE
Salade Niçoise met tonijn

Salade Niçoise met tonijn

Een gezonde en snelle salade die op deze zomerdagen verfrist en alle energie en vitamines levert

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 250 g Bladsalade juweeltje Toegevoegd aan
  • 125 g kerstomaten Toegevoegd aan
  • 125 g Paprika mix Toegevoegd aan
  • 80 g Rode uien Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Okurka hadovka Toegevoegd aan
  • 500 g Nieuwe aardappelen Toegevoegd aan
  • 250 g Keniaanse bonen Toegevoegd aan
  • 100 g Zwarte kalamata olijven Toegevoegd aan
  • 25 g ansjovis Toegevoegd aan
  • 25 g Opgeslagen vertaling Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Gekookte eieren 9min Toegevoegd aan
  • 200 g Verse tonijn of in olie ingeblikt Toegevoegd aan
  • Voor de dressing Toegevoegd aan
  • 50 ml Extra vierge olijfolie Toegevoegd aan
  • 25 g Grove mosterd Toegevoegd aan
  • 25 ml wijnazijn Toegevoegd aan
  • 12 # Gereedschappen ## functies namespace functies { // Sla de vertaalde tekst op type sla_vertaling_op = (_: { tekst: string, }) => enig; } // namespace functies Toegevoegd aan
  • Zout Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We reinigen de aardappelen, koken ze in hun schil tot ze zacht zijn en laten ze afkoelen.

2. Stap

Daarna snijden we het in stukken van 2 cm dik.

3. Stap

We koken het ei gedurende 9 minuten en laten het afkoelen.

4. Stap

We koken de bonen 4 minuten in 1 l kokend gezouten water.

ADVERTENTIE
5. Stap

Vervolgens doen we ze meteen in een kom met ijswater, laten we afkoelen en doen we over op een bord of snijden we doormidden.

6. Stap

Bestrooi de tonijn aan alle kanten met zout en peper. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de tonijn snel aan alle kanten licht goudbruin. Bak elke kant 10 seconden. De tonijn blijft rauw van binnen. Dep de gebakken tonijn droog met keukenpapier en snijd in plakjes van 0,5 cm dik.

7. Stap

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe ze in een kom. Snijd de paprika, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de kom. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, snijd in plakjes van 0,5 cm dik en voeg toe aan de kom.

8. Stap

Pel het gekookte ei en snijd het in goudsbloemen.

ADVERTENTIE
9. Stap

Klop de ingrediënten voor de dressing in een kom en giet ze in een schaal.

10. Stap

Voeg de overige ingrediënten toe aan de kom en meng.

11. Stap

We kruiden met zeevlokkenzout en voeg mogelijk verse kruiden toe

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Vojtech_Postulka

Salade Niçoise met tonijn

Een gezonde en snelle salade die op deze zomerdagen verfrist en alle energie en vitamines levert

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We reinigen de aardappelen, koken ze in hun schil tot ze zacht zijn en laten ze afkoelen.

2. Stap

Daarna snijden we het in stukken van 2 cm dik.

3. Stap

We koken het ei gedurende 9 minuten en laten het afkoelen.

4. Stap

We koken de bonen 4 minuten in 1 l kokend gezouten water.

5. Stap

Vervolgens doen we ze meteen in een kom met ijswater, laten we afkoelen en doen we over op een bord of snijden we doormidden.

6. Stap

Bestrooi de tonijn aan alle kanten met zout en peper. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de tonijn snel aan alle kanten licht goudbruin. Bak elke kant 10 seconden. De tonijn blijft rauw van binnen. Dep de gebakken tonijn droog met keukenpapier en snijd in plakjes van 0,5 cm dik.

7. Stap

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe ze in een kom. Snijd de paprika, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de kom. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, snijd in plakjes van 0,5 cm dik en voeg toe aan de kom.

8. Stap

Pel het gekookte ei en snijd het in goudsbloemen.

9. Stap

Klop de ingrediënten voor de dressing in een kom en giet ze in een schaal.

10. Stap

Voeg de overige ingrediënten toe aan de kom en meng.

11. Stap

We kruiden met zeevlokkenzout en voeg mogelijk verse kruiden toe

Ingrediënten
250 g
Bladsalade juweeltje
125 g
kerstomaten
125 g
Paprika mix
80 g
Rode uien
1 stukjes
Okurka hadovka
500 g
Nieuwe aardappelen
250 g
Keniaanse bonen
100 g
Zwarte kalamata olijven
25 g
ansjovis
25 g
Opgeslagen vertaling
4 stukjes
Gekookte eieren 9min
200 g
Verse tonijn of in olie ingeblikt
Voor de dressing
50 ml
Extra vierge olijfolie
25 g
Grove mosterd
25 ml
wijnazijn
12
# Gereedschappen ## functies namespace functies { // Sla de vertaalde tekst op type sla_vertaling_op = (_: { tekst: string, }) => enig; } // namespace functies
Zout
Peper