Bron :: FB: Varenie je radosť.
Salade van rode biet en kool
Deze salade van rode biet en kool is een van mijn favoriete recepten, die ik vooral lekker vind vanwege de eenvoud en de smaak. De combinatie van de zoete, aardse smaak van de rode biet met de pittige kool zorgt niet alleen voor een aangenaam contrast voor het oog, maar ook voor een smakelijk contrast dat de smaakpapillen verfrist.
Ingrediënten
- 2 stuk Middelgrote biet
- 1⁄2 Hoofden Rodekool
- 3 Lepels Olijfolie
- 1 stuk Citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Handje noten (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van de bieten en de kool.
Rasp of snijd de kool in dunne reepjes.
Doe vervolgens de geraspte bieten en kool in een kom en voeg olijfolie, citroensap, zout en peper toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten zitten om de smaken te laten combineren.
Voor het opdienen kun je de salade bestrooien met noten voor extra knapperigheid en voedingswaarde, iets wat ik ook heb geprobeerd en erg waardeer.