Bron :: angelsimon from Getty Images
Sappige gebakken kippenbouten
Dit is een recept voor heerlijke en sappige gebakken kippenbouten. Ze zijn het perfecte hoofdgerecht dat kan worden geserveerd met je favoriete bijgerecht.
Ingrediënten
- 4 stukjes Kippenpoten
- 4 theelepels zeezout
- 1 theelepel Zwarte peper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels Paprika
- 2 theelepels Rozemarijn
- 2 el olijfolie
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200°C en bereid de kippenpoten voor. Maak met een scherp mes een paar inkepingen erin zodat de smaken beter kunnen doordringen.
Meng in een kom zeezout, zwarte peper, knoflookpoeder, paprika, rozemarijn en olijfolie tot het glad is. Smeer dit mengsel vervolgens op de kippenpoten om alles gelijkmatig te bedekken.
Plaats de kippenpoten op de bakplaat en bak ze ongeveer een uur in de oven. Tijdens het bakken, bestrijk de poten regelmatig met het braadvocht van de bakplaat, zodat ze sappig blijven.
Haal de gebakken kippenpoten uit de oven en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze opdient.