Bron :: enzo4 via Adebe Stock
Scaloppine al Limone (kalfsschnitzel met citroen)
Dit recept voor scaloppine al limone is een van mijn favoriete Italiaanse thuisgerechten. De citroensaus is heerlijk pittig en accentueert de smaak van het kalfsvlees. Het is een geweldig feel-good gerecht dat niet alleen goed smaakt in de zomer door zijn lichtheid, maar je ook in een goed humeur brengt bij kouder weer.
Ingrediënten
- 4 vers Kalfsentrecote
- 3 gesneden teentjes knoflook
- 1 groot Rasp de citroenschil en pers het sap eruit
- 50 g boter
- 100 ml witte wijn
- 25 g Meel
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie om te bakken
- Verse rozemarijn om te garneren
Laatste folders
Procedure
Om het recept voor scaloppine al limone te bereiden, kruid je eerst de kalfsschnitzel met peper en zout en wentel je het vervolgens door bloem. Door het vlees in bloem te wentelen wordt het lekker knapperig en neemt het later de saus goed op.
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de escalopes in ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin. Haal de stukken vlees uit de pan en zet apart.
Verhit nu de boter in dezelfde pan. Fruit hierin de knoflook tot deze van kleur verandert, wat het gerecht een intense smaak geeft.
Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook, schraap eventuele vleesresten van de bodem van de pan. Dit zorgt ervoor dat de saus vol van smaak is.
Voeg het citroensap en de citroenschil toe en breng de saus aan de kook. Let op dat je niet te veel citroensap toevoegt, de saus mag alleen een lichte citrussmaak hebben.
Doe de escalopes terug in de pan en giet de saus erover. Laat kort sudderen tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Garneer de Italiaanse scaloppine al limone met gehakte rozemarijn en serveer. De rozemarijn geeft het gerecht een frisse smaak en ziet er ook nog eens mooi uit.