Bron :: Paul_Brighton from Getty Images
Schotse Eieren
Een traditioneel Brits recept dat wereldwijd geliefd is. Het wordt bereid met hardgekookte eieren, omwikkeld met een vleesdeeg.
Ingrediënten
- 6 stukjes ei
- 500 g gehakt
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 200 g paneermeel
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
We koken vier eieren in kokend water gedurende 9 minuten om ze hard gekookt te hebben. Daarna spoelen we ze af met koud water en pellen ze voorzichtig.
We snijden de ui en knoflook fijn en mengen het met het gehakt. We voegen kruiden en zout toe naar smaak.
We vormen schijven van vlees in onze handen, waarop we een gekookt ei plaatsen. Dan wikkelen we het vlees om het ei heen zodat het volledig bedekt is.
Vervolgens wikkelen we elk ei in 2 geklopte eieren en paneermeel.
Verhit de olie in de pan en bak de Schotse eieren aan alle kanten goudbruin.
Serveer de bereide Schotse eieren warm met je favoriete bijgerecht.