ADVERTENTIE

Bron :: Paul_Brighton from Getty Images

Schotse Eieren

Een traditioneel Brits recept dat wereldwijd geliefd is. Het wordt bereid met hardgekookte eieren, omwikkeld met een vleesdeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 500 g gehakt Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 200 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We koken vier eieren in kokend water gedurende 9 minuten om ze hard gekookt te hebben. Daarna spoelen we ze af met koud water en pellen ze voorzichtig.

2. Stap

We snijden de ui en knoflook fijn en mengen het met het gehakt. We voegen kruiden en zout toe naar smaak.

3. Stap

We vormen schijven van vlees in onze handen, waarop we een gekookt ei plaatsen. Dan wikkelen we het vlees om het ei heen zodat het volledig bedekt is.

4. Stap

Vervolgens wikkelen we elk ei in 2 geklopte eieren en paneermeel.

5. Stap

Verhit de olie in de pan en bak de Schotse eieren aan alle kanten goudbruin.

6. Stap

Serveer de bereide Schotse eieren warm met je favoriete bijgerecht.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten