Bron :: wmaster890 from Getty Images
Selderij Broccoli Soep
Een eenvoudige maar smakelijke en voedzame soep, perfect voor koude winterdagen of als een lichte lunch op elk moment. Selderij en broccoli passen niet alleen geweldig bij elkaar, maar zijn ook gezond. Het is verrassend eenvoudig te bereiden en zal zeker ieders favoriet worden.
Ingrediënten
- 1 db Middelgrote selderij
- 1 Hoofd broccoli
- 1 gerezd knoflook
- 1 db Ui
- 2 colher de sopa olijfolie
- 11⁄2 l Groente bouillon
- 200 ml Zware room
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
Was de selderij en de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Hak ook de knoflook en de ui fijn.
Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg dan de gehakte ui en knoflook toe. Stoof ze tot de ui glazig wordt.
Voeg vervolgens de gesneden selderij en broccoli toe en giet het over met groentebouillon. Kook het ongeveer 20-25 minuten, tot de selderij en de broccoli zacht zijn.
Als de groenten al zacht zijn, haal dan de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer, voeg dan de room en het zout en de peper naar smaak toe.
Zet de pot terug op het vuur en kook nog 5 minuten, haal dan van het vuur. Laat 5-10 minuten staan zodat de smaken kunnen mengen.
Serveer het warm, met verse, knapperige baguette of toast. Eet smakelijk!