Bron :: sbossert from Getty Images Signature
Sinaasappelcake zonder boter
Een heerlijke sinaasappelcake zonder boter, licht en fris, perfect om te genieten bij het ontbijt of tijdens ontspanningsmomenten. Dit recept vereist geen boter, wat het een lichter maar altijd smakelijk alternatief maakt.
Ingrediënten
- 200 gram Meel
- 200 gram suiker
- 4 ei
- 1 oranje
- 1 baking powder v1
- 100 milliliter melk
- 50 ml plantaardige olie
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid een taartvorm voor.
Meng in een kom de bloem, suiker en gist.
In een andere kom, klop de eieren.
Voeg de geraspte schil en het sap van de sinaasappel toe aan de eieren.
Voeg langzaam het mengsel van bloem bij de eieren, afwisselend met melk en olie.
Giet het beslag in de vorm en bak gedurende ongeveer 40 minuten of tot een spies die in het midden is ingebracht schoon uitkomt.
Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder deze vervolgens en laat hem volledig afkoelen op een rooster.