Bron :: Pixabay: Shutterbug75
Snel pizzadeeg zonder gist - Recept van Agata
Lange herfstavonden gaan perfect samen met pizza's. Als je op zoek bent naar een snelle tip om pizzadeeg te maken zonder gist, ben je hier aan het juiste adres. Het deeg is zacht en glad en heeft een luchtige korst - de perfecte basis voor de pizzabodem.
Ingrediënten
- 2 Kopjes Meel
- 2 Theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
- 3⁄4 Kop water
- 1⁄4 Kop olijfolie
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het water en de olijfolie toe en roer tot het mengsel een deeg vormt.
Mijn tip: Zelfs als het deeg te droog lijkt, moet je geen water toevoegen. Geduld is vereist bij het kneden van het deeg - het zal na verloop van tijd vochtig worden, je moet het gewoon goed kneden.
Verdeel het deeg in twee helften en rol beide helften uit tot de gewenste dikte en grootte op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de pizzatoppings erover en bak de pizza 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn.