Bron :: Pixabay: 13810
Snelle en makkelijke vochtige bananenmuffins
Deze vochtige, luchtige en overheerlijke bananenmuffins zijn perfect als ontbijt of als snelle snack tussendoor.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3⁄4 Kop kristalsuiker
- 0.3 Kop plantaardige olie
- 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden
- 1⁄4 Kop amandelmelk
- 1 theelepel Puur vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1⁄2 theelepel zout
- Optioneel: een half kopje vegan chocolade chips of noten
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 175°C en maak je muffinbakvorm klaar met bakvormpjes. Ik gebruik altijd een lichte antiaanbakspray op de bakvormpjes om ervoor te zorgen dat de muffins niet plakken.
Begin met het pureren van de rijpe bananen in een grote kom. Als iemand met heel wat ervaring kan ik bevestigen dat hoe rijper de bananen, hoe rijker de smaak. Maak je echter geen zorgen als je bananen niet al te rijp zijn. De muffins zullen nog steeds heerlijk smaken.
Voeg vervolgens de suiker, olie, amandelmelk en het vanille-extract toe aan de kom. Meng tot het goed gecombineerd is.
Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. Roer deze door elkaar tot ze gelijkmatig gemengd zijn.
Voeg geleidelijk je droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel. Meng niet te veel! Het is niet erg als je beslag nog een paar kleine klontjes heeft. Te veel mixen kan leiden tot taaiere muffins, en we willen dat ze zacht en vochtig zijn.
Als je veganistische chocoladeschilfers of noten toevoegt, is dit het moment om ze in het beslag te vouwen. Het is een eenvoudige manier om een extra laag aan het smaakprofiel toe te voegen en mijn kinderen zijn dol op de kleine verrassing.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor ongeveer 3/4.
Bak ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden van een muffin steekt er schoon uitkomt. Ik adviseer om dicht bij je oven te blijven, omdat ieders oven een beetje anders is. Je wilt niet dat ze te lang bakken en droog worden.
Laat de muffins ongeveer 5 minuten afkoelen in de pan en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.