Bron :: JRP Studio from Canva
Snickers zonder bakken
Ik ben een grote fan van desserts op basis van noten en ik ben dol op chocolade, dus deze traktatie is een van mijn favorieten. Het is een geweldig alternatief voor de traditionele Snickers-repen en heeft als extra voordeel dat je het niet hoeft te bakken.
Ingrediënten
- 200 g Pinda's
- 15 pcs Dadels zonder pit
- 3 lepels Natuurlijke pindakaas
- 1 theelepel Vanille-extract
- 3 lepels Ongezoet cacaopoeder
- 3 lepels Honing
- Zeezout (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Maal de noten in een blender tot een fijne ĸawałĸi. Verwerk ze niet tot een volledig gladde pasta, de stukjes noot zullen textuur toevoegen aan de repen.
Voeg de pindakaas, dadels en vanille-extract toe. Meng alle ingrediënten tot een kleverige, homogene pasta. Als het mengsel te droog is, voeg dan een paar eetlepels water toe.
Doe het mengsel over in een plastic bak bekleed met bakpapier. Maak plat met een spatel of lepel. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Meng de cacao en honing in een kleine pan op laag vuur en roer tot je een glad chocoladeglazuur hebt.
Haal het mengsel uit de koelkast en giet het chocoladeglazuur er gelijkmatig overheen. Bestrooi met een licht snufje zeezout, indien gebruikt.
Zet nog een uur in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
Haal ze er daarna uit en snijd ze in porties. Bewaar de Snickersrepen in de koelkast.