Bron :: Mizina by Getty Images
Soep met linzen
Linzensoep is een van mijn meest geliefde gerechten. Eenvoudig te bereiden, voedzaam en verzadigend. Perfect voor koude dagen.
Ingrediënten
- 200 g Linzen
- 1 pcs Grote wortel
- 1 pcs Ui
- 2 tanden Knoflook
- 11⁄2 liter Groente- of gevogeltebouillon
- 2 pcs Laurierbladeren
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van de linzen onder stromend water. Dus vanuit hygiënisch en preventief oogpunt voordat je eventuele verontreiniging verwijdert.
Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan, voeg de gesnipperde uien en wortels toe en bak tot de groenten glazig beginnen te worden. Ik heb de wortels en uien in middelgrote stukken gesneden zodat ze goed opvallen in de soep.
Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog een minuut. Knoflook verbrandt snel, daarom voeg ik het aan het einde toe.
Doe de groenten over in een pan en voeg de linzen, laurierbladeren en bouillon toe. Kook op een middelhoog vuur ongeveer 30-40 minuten tot de linzen zacht zijn.
Breng tot slot op smaak met zout en peper.