Bron :: Quade for Adobe Stock
Stevige Goulashsoep Oudejaarsavond
Een hartige, kruidige goulashsoep die perfect is om de Oudejaarsavond door te komen of om een kater te bestrijden op Nieuwjaarsdag. Ze is rijk aan aroma's van paprika, tijm, marjolein en laurier en wordt bereid met aardappelen, wortels en natuurlijk rundvlees.
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 500 g Rundergoulash
- 2 Stuk Uien
- 2 Stuk teentjes knoflook
- 3 Stuk aaseter
- 500 g Aardappelen
- 2 Stuk Rode paprika
- 2 lepel tomatenpuree
Kruiden
- 2 TL Paprika, zoet
- 1 Knijpen cayennepeper
- 1 Stuk laurierblad
- 1 TL Tijm
- 1 TL Marjolein
- 11⁄2 l runderbouillon
- 2 lepel olie
- 1 TL zout
- 1 TL Peper
Laatste folders
Procedure
Stap 1: Voor de goulashsoep, bak het rundvlees in een grote pan met 2 eetlepels olie tot het bruin is. Haal het vervolgens uit de pan en zet het opzij.
Stap 2: Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
Stap 3: Voeg de wortelen, paprika's en aardappelen toe en blijf bakken totdat ze lichtbruin zijn.
Stap 4: Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en roer om alle ingrediënten te mengen.
Stap 5: Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en verlaag de hitte. Laat 90 minuten sudderen.
Stap 6: Voeg het rundvlees terug toe aan de pan en laat nog 30 minuten sudderen, tot het vlees mals is.
Stap 7: Proef de goulashsoep op oudejaarsavond met zout en peper en serveer heet.