Bron :: enlightenedmedia2 from Canva
Tarwebrood op gist
Zelfgemaakt tarwebrood op gist. Heel makkelijk klaar te maken en het uiteindelijke resultaat geeft je de smaak en aroma van thuis. Als we zelf brood bakken hebben we volledige controle over wat erin gaat. Gistbrood is de basis van elke keuken.
Ingrediënten
- 500 g Tarwemeel
- 30 g verse gist
- 1 glas heet water
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel suiker
Laatste folders
Procedure
Los de gist op in warm water in een kleine kom, voeg suiker toe en laat 15 minuten staan zodat de gist kan beginnen werken.
Meng in een grote kom het meel met het zout. Voeg er actieve gist aan toe. Kneed het deeg tot een gelijkmatige consistentie. Als het gelukt is, dek de kom af met een doek en laat het een uur op een warme plaats staan.
Na dit tijdsbestek zou het deeg in volume moeten verdubbelen. Kneed het opnieuw voor ongeveer 5 minuten, en vorm dan een brood. Plaats het deeg in een ingevette broodvorm of leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bedek de vorm met een doek en laat nog 30 minuten staan. Gedurende deze tijd moet het deeg opnieuw rijzen.
Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 30-35 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Haal na het bakken het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.