Bron :: Anastasia Turshina for Getty Images
Toetje van mandarijn en speculaas
Ik heb dit toetje met mandarijnen en speculaas vaak gemaakt voor mijn familie tijdens de kerstperiode. De frisheid van de mandarijnen in combinatie met de smaak van speculaas en de luchtige kwark is gewoonweg onweerstaanbaar. Het is altijd een plezier om dit heerlijke dessert te serveren - het roept jeugdherinneringen op en fleurt elke koude winterdag op.
Ingrediënten
- 200 g Speculoos
- 4 Mandarijnen
- 500 g Vetarme kwark
- 200 g Crème
- 3 lepel suiker
- 1 Tas Vanillesuiker
Laatste folders
Procedure
Om het dessert met mandarijn en speculaas te maken, doe je eerst de speculaas in een diepvrieszakje en plet je ze met een deegroller. Maak geen te fijn "stof", in plaats daarvan moeten er een paar grove stukjes overblijven. Die geven het dessert later een bite.
Schil de mandarijnen en snijd ze in kleine stukjes. Het is raadzaam om hier niet te voorzichtig te zijn - een beetje van het sap dat eruit komt kan later door de kwark worden gemengd en geeft een extra fruitige smaak.
Meng nu de kwark met de suiker en vanillesuiker in een kom. Ik voeg in dit stadium vaak een van de mandarijnen toe om de smaak te testen en de hoeveelheid suiker aan te passen als dat nodig is.
Klop vervolgens de slagroom stijf en roer voorzichtig door de kwark. Zet ondertussen de glazen klaar en bedek de bodem van elk glas met de helft van de speculaaskruimels.
Giet de kwark in de glazen en schik de overgebleven mandarijnstukjes erop. Leg er tot slot de resterende kruimels op en druk een beetje aan.
Zet de dessertpotjes met mandarijn en speculaas in de koelkast en laat minstens 30 minuten trekken. Roer nogmaals kort voor het opdienen zodat de smaak van de speculaas zich volledig kan ontwikkelen. Bestrooi eventueel met cacaopoeder of speculaaskruimels.