ADVERTENTIE

Bron :: Wiktory from Getty Images

Tomatenjam

Tomatenjam is een creatief en smakelijk alternatief voor traditionele zoete jam. Met zijn unieke zoetzure smaak en mooie rode kleur is het een geweldige aanvulling op het ontbijt, maar ook bij verschillende desserts.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1500 g Tomaten Toegevoegd aan
  • 1000 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We maken de tomaten schoon, snijden ze in stukjes en doen ze in de pan.

2. Stap

We voegen suiker en citroensap toe en koken op een matig vuur totdat de suiker volledig is opgelost.

3. Stap

Dan verhogen we de temperatuur en koken we nog ongeveer 20 minuten, tot het mengsel dikker wordt.

4. Stap

We vullen de afgewerkte jam in glazen.

5. Stap

Sluit en laat afkoelen. We bewaren de jam op een koele en donkere plaats.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten