Bron :: nadianb from Canva
Tomatensoep van hele tomaten
Een smakelijke en eenvoudige soep gemaakt van hele tomaten. Dit recept is ideaal voor iedereen die van gezond en huisgemaakt voedsel houdt.
Ingrediënten
- 6 stukjes Rijpe tomaten
- 1 stukjes grote ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l Groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 2 Artikel suiker
- 1 Artikel Zout
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
- 2 el verse basilicum
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst alle benodigde ingrediënten voor.
Tomaten wassen en in kwarten snijden.
Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui doorschijnend is.
Voeg de gesneden tomaten, zout, suiker en gemalen zwarte peper toe. Bak de tomaten tot ze zacht en sappig zijn.
Doe de tomaten in de pan met bouillon en breng aan de kook. Kook 10 minuten.
Haal de soep van het vuur na het koken en voeg verse basilicum toe.
Meng de soep smoothie tot een gladde massa met een blender.
Breng de soep weer aan de kook en kruid indien nodig.
Serveer warm, versierd met basilicum.