Bron :: NRedmond from Getty Images Signature
Tomatensoep van verse tomaten
Een smakelijke en verfrissende soep, die een perfecte frisse lunch is. Verse tomaten, de basis van deze soep, geven een uitstekende en onvergetelijke smaak.
Ingrediënten
- 1 kg verse tomaten
- 1 stuk grote ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 lepel suiker
- 1 stuk laurierblad
- 1⁄2 lepels gemalen zwarte peper
- 2 lepels zout
- 1 l Groentesoep
Laatste folders
Procedure
We spoelen de tomaten af, snijden ze in kwarten en verwijderen de kernen. We pellen en snijden de ui en knoflook fijn.
Verhit olijfolie in een pan. Voeg ui en knoflook toe en bak tot ze van kleur beginnen te veranderen.
We voegen tomaten, suiker, laurierblad, zout en zwarte peper toe. We roeren tot de tomaten uit elkaar vallen en sap vrijgeven.
We vullen aan met groentebouillon. Als we geen bouillon klaar hebben, kunnen we ook water gebruiken.
We koken de soep tot het zacht is, ongeveer 30 minuten op matig vuur.
We verwijderen het laurierblad en mixen de soep tot een gladde massa met een staafmixer.
We kunnen de soep alleen serveren, of versieren met groenten, kruiden of croutons.