Bron :: EzumeImages via iStockPhotos
Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze
Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!
Ingrediënten
- 4 gemiddelde grootte Aardappelen
- 2 aaseter
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g Rookworst (of naar smaak)
- 1 Tablespoon plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
- 1 TL Marjolein
- 2 l Vlees- of groentebouillon
- Fijngehakte peterselie voor de garnering
Laatste folders
Procedure
Om worstsoep te maken, schil je eerst de aardappelen en snij je ze in kleine blokjes. Een tip van mij: als je de aardappelen in gelijke stukken snijdt, zullen ze gelijkmatiger koken en zal je soep perfect zijn!
Schil vervolgens de wortelen en uien en snijd ze in blokjes. Nogmaals, de tip met de grootte.
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze doorschijnend zijn. Hoe langer je de uien bakt, hoe intenser de smaak zal zijn.
Pers nu de knoflook erin en bak kort, maar let op dat je het niet te lang laat staan, anders wordt de knoflook bitter.
Voeg dan de aardappelblokjes en wortels toe. Roer alles goed door elkaar en bak kort.
Snijd de worst in plakjes en voeg toe.
Bedek alles met water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Ik gebruik graag bouillonblokjes voor meer smaak, maar je kunt ook zelfgemaakte bouillon gebruiken als je dat liever hebt.
Zodra de soep kookt, zet je het vuur laag en laat je hem ongeveer 30 minuten sudderen tot de aardappelen en wortelen zacht zijn.
9 Breng de eenvoudige worstsoep op smaak met zout, peper en majoraan en garneer met peterselie voor het opdienen.