Uitstekende bananenplekjes
Heerlijke bananenplekjes bereid met een luchtige combinatie van biscuit, crème en bananengelei.
Ingrediënten
Voor de reis hebben we nodig:
- 3 stuk ei
- 65 g kristalsuiker
- 30 g gewoon meel
- Zout
Crème:
- 100 ml slagroom
- 200 g witte Griekse yoghurt
- 100 g mascarpone
- 2 el mangopuree
Bananenlaag
- 2 db bananen
- water
- suiker
- Gelatine
Laatste folders
Procedure
We bereiden vaak voor door de eiwitten te scheiden van de dooiers. We slaan de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker tot een stevig schuim. We slaan de dooiers met de resterende suiker tot schuim en mengen tenslotte de twee schuimen samen. We roeren zachtjes de gezeefde bloem erdoor. We bedekken een ronde taart bekleed met papier en bakken in de oven gedurende 13-15 minuten.
Crème: Klop de slagroom op, voeg de yoghurt en mascarpone toe en klop opnieuw, meng ten slotte het mangopuree in en breng aan op de korst.
Bereid de bananengelei bovenaan. Mix 2 bananen met 250 ml water en 1 eetlepel suiker. Voeg een pakje gelatine toe, kook ongeveer een minuut en giet het over de aangebrachte crème. Breng de opgeklopte slagroom aan op de stijve slagroom en garneer verder.