ADVERTENTIE

Uitstekende bananenplekjes

Heerlijke bananenplekjes bereid met een luchtige combinatie van biscuit, crème en bananengelei.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Voor de reis hebben we nodig:

  • 3 stuk ei Toegevoegd aan
  • 65 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 30 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • Zout Toegevoegd aan

Crème:

  • 100 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 200 g witte Griekse yoghurt Toegevoegd aan
  • 100 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 2 el mangopuree Toegevoegd aan

Bananenlaag

  • 2 db bananen Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
  • suiker Toegevoegd aan
  • Gelatine Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We bereiden vaak voor door de eiwitten te scheiden van de dooiers. We slaan de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker tot een stevig schuim. We slaan de dooiers met de resterende suiker tot schuim en mengen tenslotte de twee schuimen samen. We roeren zachtjes de gezeefde bloem erdoor. We bedekken een ronde taart bekleed met papier en bakken in de oven gedurende 13-15 minuten.

2. Stap

Crème: Klop de slagroom op, voeg de yoghurt en mascarpone toe en klop opnieuw, meng ten slotte het mangopuree in en breng aan op de korst.

3. Stap

Bereid de bananengelei bovenaan. Mix 2 bananen met 250 ml water en 1 eetlepel suiker. Voeg een pakje gelatine toe, kook ongeveer een minuut en giet het over de aangebrachte crème. Breng de opgeklopte slagroom aan op de stijve slagroom en garneer verder.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten