ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Ultieme Zelfgemaakte Garnalen Cocktail Saus

Dit recept heeft de perfecte balans tussen pittig en zoet en is een heerlijke aanvulling op sappige garnalen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Van mayonaise Toegevoegd aan
  • 50 g Van biologische ketchup Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van Worcestershire saus Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Citroensap Toegevoegd aan
  • Een snufje zout en zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 druppels Van tabascosaus Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Meng in een middelgrote mengkom eerst de mayonaise en ketchup. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het eerst mengen van deze twee ingrediënten zorgt voor de perfecte basis voor de cocktailsaus. Je bent op zoek naar een roze tint, de typische kleur van een klassieke garnalencocktailsaus.

2. Stap

Voeg nu de worcestershiresaus, citroensap, tabasco, zout en peper toe aan het mengsel. Roer voorzichtig tot alle ingrediënten volledig zijn gecombineerd. Het is belangrijk om deze ingrediënten geleidelijk toe te voegen, want als je ze allemaal te snel toevoegt, kan de saus te pittig of te scherp worden.

3. Stap

Proef en pas de smaak aan als dat nodig is. De schoonheid van deze saus ligt in de balans van smaken, dus aarzel niet om de saus aan te passen aan je eigen voorkeur.

4. Stap

Je kunt dit meteen serveren, maar ik heb gemerkt dat als je de saus ongeveer 30 minuten laat afkoelen voordat je hem serveert, de smaken mooi in elkaar overlopen.

5. Stap

Combineer deze saus met gekookte, gekoelde garnalen op een bedje van sla voor de klassieke toepassing, of gebruik hem als dipsaus bij zeevruchten naar keuze.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten