Bron :: Freepik
Ultieme Zelfgemaakte Garnalen Cocktail Saus
Dit recept heeft de perfecte balans tussen pittig en zoet en is een heerlijke aanvulling op sappige garnalen.
Ingrediënten
- 200 g Van mayonaise
- 50 g Van biologische ketchup
- 1 eetlepel Van Worcestershire saus
- 1 eetlepel Citroensap
- Een snufje zout en zwarte peper
- 2 druppels Van tabascosaus
Laatste folders
Procedure
Meng in een middelgrote mengkom eerst de mayonaise en ketchup. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het eerst mengen van deze twee ingrediënten zorgt voor de perfecte basis voor de cocktailsaus. Je bent op zoek naar een roze tint, de typische kleur van een klassieke garnalencocktailsaus.
Voeg nu de worcestershiresaus, citroensap, tabasco, zout en peper toe aan het mengsel. Roer voorzichtig tot alle ingrediënten volledig zijn gecombineerd. Het is belangrijk om deze ingrediënten geleidelijk toe te voegen, want als je ze allemaal te snel toevoegt, kan de saus te pittig of te scherp worden.
Proef en pas de smaak aan als dat nodig is. De schoonheid van deze saus ligt in de balans van smaken, dus aarzel niet om de saus aan te passen aan je eigen voorkeur.
Je kunt dit meteen serveren, maar ik heb gemerkt dat als je de saus ongeveer 30 minuten laat afkoelen voordat je hem serveert, de smaken mooi in elkaar overlopen.
Combineer deze saus met gekookte, gekoelde garnalen op een bedje van sla voor de klassieke toepassing, of gebruik hem als dipsaus bij zeevruchten naar keuze.