Bron :: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Valentijns Taart
Valentijns taart met pudding. Populair dessert.
Ingrediënten
Vaak
- 5 stukjes Eieren
- 250 g halfgrove bloem
- 250 g Poedersuiker
- 1 stukjes Vanillesuiker
- 1 stukjes bakpoeder
- 1 dcl olie
- 1 dcl Nat water
- 13⁄4 a Poederpudding
- 750 ml melk
- 2 el kristalsuiker
Room
- 500 ml Slagroom
- 2 el Poedersuiker
- 400 g Zure room
- 2 stukjes Vanillesuiker
Voor het bestrooien
- chocolade
Laatste folders
Procedure
We bereiden een pudding. Volgens de instructies koken we een dikke pudding. We dekken het voorlopig af aan de zijkant zodat we geen korst op de top hebben.
We beginnen met het bereiden van het deeg. We kloppen eieren, water en zowel vanille- als poedersuiker. We voegen bloem, olie en bakpoeder toe.
Giet het afgewerkte deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier, Leg met een lepel op verschillende plaatsen pudding in het deeg. We proberen zo veel mogelijk cake te bedekken. Bak op 180 graden gedurende 25 minuten.
We kloppen slagroom met suiker en vanille. We mengen zure room. Met dit mengsel bestrijken we de afgekoelde taart.
We topping het met geraspte chocolade. Valentijnsdag taart met pudding waar je je vingers bij aflikt.