Bron :: fotek for Getty Images
Varkenshaas in bladerdeeg
Een perfect gerecht voor een elegant diner: mals varkenshaas ingepakt in knapperig bladerdeeg.
Ingrediënten
Varkensfilet
- 800 Gram varkenshaas
- 1 TL zout
- 1 TL Peper
- 2 lepel olijfolie
Bladerdeeg
- 1 Pakje bladerdeeg
- 1 geslagen ei
Saus
- 200 Gram Paddenstoelen
- 1 Ui Geworpen
- 200 Milliliter witte wijn
- 200 Milliliter Room
Laatste folders
Procedure
Stap 1: Kruid het varkenshaasje en bak het bruin
Stap 2: Leg het bladerdeeg op bakpapier en wikkel het varkenshaasje in
Stap 3: Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee
Stap 4: Bak het verpakte varkenshaasje in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 25 minuten
Stap 5: Terwijl de varkenshaas in de oven is, bereid de saus.
Stap 6: Bak de champignons en uien in een pan, blus af met witte wijn en voeg room toe
Stap 7: Laat de saus inkoken en op smaak brengen met zout en peper
Stap 8: Haal de varkenshaas uit de oven, laat het een paar minuten rusten en snij het dan in plakjes. Serveer met de saus.