Bron :: Roman Bjuty from Getty Images
Varkenshaas in de pan
Gebakken varkenshaas is een van mijn favoriete gerechten. Ik maak het vaak klaar voor mijn familie en vrienden en het wordt altijd met enthousiasme ontvangen.
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 2 Anjers Knoflook
- 2 větvičky Rozemarijn
- 100 g Boter
- zout
- Gemalen peper
Laatste folders
Procedure
Ontdoe de varkenshaas eerst van pezen en vet. Zout en peper het vlees. Doe de helft van de boter in een koekenpan en smelt deze op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas aan alle kanten goudbruin. Dit is belangrijk omdat het dan een mooie gouden kleur krijgt en de sappen binnenin behouden blijven.
Als je van knoflook en rozemarijn houdt, voeg ze dan toe aan het vlees. Ik ben er zelf dol op, dus ik gebruik ze bij elke gelegenheid. Als het vlees bruin is, zet je het in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak je het ongeveer 10 minuten.
Als het vlees gaar is, haal je het uit de oven en laat je het even rusten.