ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stukjes Varkenshaasjes Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Boter Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Gemalen peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • 12 l Runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gladde mosterd Toegevoegd aan
  • 150 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Groene peper Toegevoegd aan
  • 2 Lepels brandy Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Begin met het schoonmaken, zouten en aan beide kanten peperen van de varkenshaasjes. Houd in gedachten dat zout en peper de sleutel zijn tot de heerlijke smaak van het vlees, dus beknibbel er niet op.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en schroei het vlees aan beide kanten dicht.

3. Stap

Als het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg de bloem toe aan de pan waarin het vlees bruin was en roer tot een lichte roux.

4. Stap

Giet dan geleidelijk de bouillon erbij en roer zodat de saus niet stremt. Vergeet niet een beetje mosterd toe te voegen voor een pittige smaak.

ADVERTENTIE
5. Stap

Roer er dan de kookroom, groene peper en cognac door. De saus kan ook op smaak worden gebracht met zout en peper.

6. Stap

Doe het vlees terug in de saus en laat het ongeveer 10 - 15 minuten sudderen op een laag vuurtje om het vlees de smaken van de saus te laten opnemen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het schoonmaken, zouten en aan beide kanten peperen van de varkenshaasjes. Houd in gedachten dat zout en peper de sleutel zijn tot de heerlijke smaak van het vlees, dus beknibbel er niet op.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en schroei het vlees aan beide kanten dicht.

3. Stap

Als het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg de bloem toe aan de pan waarin het vlees bruin was en roer tot een lichte roux.

4. Stap

Giet dan geleidelijk de bouillon erbij en roer zodat de saus niet stremt. Vergeet niet een beetje mosterd toe te voegen voor een pittige smaak.

5. Stap

Roer er dan de kookroom, groene peper en cognac door. De saus kan ook op smaak worden gebracht met zout en peper.

6. Stap

Doe het vlees terug in de saus en laat het ongeveer 10 - 15 minuten sudderen op een laag vuurtje om het vlees de smaken van de saus te laten opnemen.

Ingrediënten
4 stukjes
Varkenshaasjes
2 Lepels
Boter
zout
Gemalen peper
1 Lepels
Meel
12 l
Runderbouillon
1 Lepel
Gladde mosterd
150 ml
Kookroom
1 Lepel
Groene peper
2 Lepels
brandy