Bron :: arfo from Getty Images
Varkenshaas met pruimen
Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.
Ingrediënten
- 1 kg Varkenshaas
- 20 pcs Pruimen
- 4 tanden Knoflook
- Zout, peper
- Gedroogd paprikapoeder
- Kruiden (rozemarijn, tijm)
- Bakolie
- 1 glas bouillon
Laatste folders
Procedure
Was de lende, dep hem droog en snijd in de lengte in om een pruimenzakje te maken. Bij deze stap is het cruciaal om het vlees niet helemaal door te snijden.
Stop de pruimen in de inkeping in de lende. Maak je geen zorgen als je denkt dat het er te veel zijn - ze geven het vlees zijn unieke smaak en sappigheid.
Wrijf het vlees aan alle kanten in met kruiden, paprikapoeder, geraspte knoflook, zout en peper. Laat 30 minuten staan zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het varkensvlees aan alle kanten goudbruin. Vergeet niet dat goed bakken belangrijk is voor de smaak en sappigheid van het vlees.
Doe het gebakken varkensvlees over in een pan, voeg de bouillon toe en laat ongeveer 1,5 uur sudderen op een laag vuur, afgedekt.
Na deze tijd moet het varkensvlees klaar zijn. Laat het 10 minuten in de pan staan en vergeet niet de pan uit te zetten.
Nu kun je je smakelijke en sappige varkenshaas met pruim serveren. Het smaakt heerlijk met boekweitgrutten of aardappelen en salade.