Varkensreepjes sauteren met champignons en kool
Recept van acteur Vlado Müller, ik heb het vele malen gekookt en het is een favoriet bij ons, een glas wijn erbij en het is hemels eten.
Ingrediënten
- 300 g varkenspoot
- 300 g varkensgebraad
- 100 g Noten hoeven niet te zijn
- 50 g Champignon
- 1⁄2 stuk Boerenkool
- 1 Grote por
- 1 el mayonaise
- Sojasaus
- zout
- olie
- Pittige pepers hoeven niet te zijn
Laatste folders
Procedure
Snijd het varkensvlees in reepjes en bestrooi het met zout. Doe het in een glazen container, voeg olie, sojasaus, mayonaise toe en meng goed. We kunnen het een paar uur laten staan, maar dat hoeft niet. Voeg een beetje olie toe aan de pan, als het heet is voegen we het vlees toe. Bak het ongeveer 2-5 minuten totdat het wit wordt.
We voegen er plakjes lever aan toe,, vlees aan de randen, lever in het midden.
We voegen gesneden kool toe, in ringen gesneden prei en ook champignons, hetzij vers of gesteriliseerd.
We wachten tot alles is gebakken, brengen op smaak met sojasaus, voeg zout toe. Als we het pittig willen, voegen we chili pepers toe, als met amandelen roosteren we deze apart in een pan en voegen toe aan de sauté. Serveer met rijst en een geschikte drank hierbij is witte wijn.