ADVERTENTIE
Varkensreepjes sauteren met champignons en kool

Varkensreepjes sauteren met champignons en kool

Recept van acteur Vlado Müller, ik heb het vele malen gekookt en het is een favoriet bij ons, een glas wijn erbij en het is hemels eten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 300 g varkenspoot Toegevoegd aan
  • 300 g varkensgebraad Toegevoegd aan
  • 100 g Noten hoeven niet te zijn Toegevoegd aan
  • 50 g Champignon Toegevoegd aan
  • 12 stuk Boerenkool Toegevoegd aan
  • 1 Grote por Toegevoegd aan
  • 1 el mayonaise Toegevoegd aan
  • Sojasaus Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • Pittige pepers hoeven niet te zijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Snijd het varkensvlees in reepjes en bestrooi het met zout. Doe het in een glazen container, voeg olie, sojasaus, mayonaise toe en meng goed. We kunnen het een paar uur laten staan, maar dat hoeft niet. Voeg een beetje olie toe aan de pan, als het heet is voegen we het vlees toe. Bak het ongeveer 2-5 minuten totdat het wit wordt.

2. Stap

We voegen er plakjes lever aan toe,, vlees aan de randen, lever in het midden.

3. Stap

We voegen gesneden kool toe, in ringen gesneden prei en ook champignons, hetzij vers of gesteriliseerd.

4. Stap

We wachten tot alles is gebakken, brengen op smaak met sojasaus, voeg zout toe. Als we het pittig willen, voegen we chili pepers toe, als met amandelen roosteren we deze apart in een pan en voegen toe aan de sauté. Serveer met rijst en een geschikte drank hierbij is witte wijn.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten