Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva
Varkensribbetjes op honing
Recept voor heerlijke gegrilde varkensribbetjes met honing.
Ingrediënten
- 11⁄2 kg Varkensribbetjes
- 3 el Honing
- 2 el sojasaus
- 2 el Olijfolie
- 2 kruidnagel Knoflook
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Ontdoe de ribbetjes eerst grondig van al het overbodige vet en vel. Kruid de ribbetjes vervolgens met zout en peper.
Meng in een kom honing, sojasaus, olijfolie en geperste knoflook. Smeer deze dressing over de ribbetjes. Denk eraan dat de ribbetjes aan elke kant goed bedekt moeten zijn.
Laat de ribbetjes vervolgens minstens 2 uur in de koelkast marineren, maar een nacht is het beste. Deze stap is erg belangrijk omdat de marinade dan gewone ribbetjes omtovert tot een echt culinair meesterwerk.
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en grill de ribbetjes ongeveer 15 minuten aan elke kant. Bestrijk de ribbetjes tijdens het grillen af en toe met de overgebleven marinade.
Serveer met vers brood en je favoriete plantaardige bijgerecht. Als bijgerecht raad ik bijvoorbeeld aardappelsalade aan, die mooi afsteekt tegen de zwezerik.