Bron :: FB: Recepty co vařily naše babičky
Varkensschouder op champignons
Ik probeer nu al een paar jaar varkensschouder met champignons en room te bereiden en ik ben altijd enthousiast over hoe heerlijk dit eenvoudige traditionele Tsjechische gerecht smaakt. Het is perfect voor een familie lunch of diner.
Ingrediënten
- 1 kg Schouderham
- 500 g Hub
- 1 stuk De Ui
- 3 Anjers Knoflook
- Zout, peper
- 1 Lepels Gladde bloem
- 2 Lepels Oliën
- 150 ml Witte wijn
- 200 ml Kookroom
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst het vlees voor. Was, droog en snijd de schouder in kleinere stukken. Zout, peper en wentel het in bloem.
Verhit de olie in een pan en bak het vlees hierin goudbruin. Als je van een iets krokanter oppervlak houdt, wees dan niet bang om het langer te laten bakken.
Zodra het vlees gaar is, haal je het uit de pan en bak je de gesnipperde ui in dezelfde olie goudbruin. Voeg de gesneden knoflook toe en de champignons die je van tevoren hebt schoongemaakt en fijngehakt.
Zodra de champignons zacht zijn, gooi je het vlees terug in de pan, overgiet je het met witte wijn en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen onder het deksel.
Voeg dan de room toe, roer en laat even sudderen om de smaken te combineren.