Varkensvlees Goulashsoep
Huisgemaakte goulash
Ingrediënten
- 800 g schouderham
- reuzel
- 2 stuk De Ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 wortelen
- 3 Paprika
- 5 aardappel
- 150 g spek
- zout en peper
- Goulashkruiden
- chilipeper
Laatste folders
Procedure
In een grotere pan bakken we op een beetje vet spek gesneden in kleinere blokjes.
We voegen fijngesneden ui en geperste knoflook toe. Na een tijdje voegen we paprika toe gesneden in kleine blokjes en wortel gesneden in rondjes. We gieten water erover en laten het ongeveer 20 minuten stoven.
Vervolgens voegen we in blokjes gesneden vlees toe aan de groenten, gieten we er water bij zodat het ongeveer 2 cm boven het vlees is en laten we het stoven tot het zacht is. Als het water verdampt, voegen we naar behoefte meer toe. We brengen de goulash op smaak met kruiden, zout en peper.
Voordat we klaar zijn, voegen we blokjes aardappel toe en voegen we nog wat water toe. Laat het ongeveer een half uur koken. Ten slotte verdik ik met geraspte aardappel (zo fijn als voor bryndza dumplings) en laat ik het nog een paar minuten koken. Breng op smaak naar behoefte en voeg wat chili toe als je het wat pittiger wilt hebben.