ADVERTENTIE
Bron :: mapik27 from Getty Images
Varkensvlees in mierikswortelsaus
Zacht, sappig varkensvlees geserveerd met een pittige saus op basis van mierikswortel is een gerecht dat de titel van klassieke lunch verdient. Ideaal voor een zondagse lunch met familie.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Varkenslapje
- 1 kg Varkenslapje
- 3 Kop water
- 1 theelepel zout
Mierikswortelsaus
- 1⁄2 Kop mierikswortel
- 1 glas Room 18%
- 2 lepels Meel
- 1 glas bouillon
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Begin met het voorbereiden van de varkenshaas. Doe het in een pot, giet er water over, zout het. Kook het op laag vuur voor ongeveer 2 uur.
2. Stap
Bereid intussen de saus. Bak in een pan op boter de bloem goudbruin. Voeg mierikswortel en bouillon toe. Roer tot het dikker wordt.
3. Stap
Voeg de room toe aan de saus, roer voorzichtig tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
4. Stap
Wanneer de varkenshaas klaar is, haal hem uit de pot en snij hem in plakjes. Giet de saus erover en serveer.