ADVERTENTIE

Bron :: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Vegan Mascarpone

Dit recept is een zachte, romige veganistische versie van de Italiaanse mascarpone. Het is gemaakt van slechts vier ingrediënten en past perfect in elk dessert of gerecht waar traditionele mascarpone nodig is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Rauwe cashewnoten Toegevoegd aan
  • 120 ml Gekoelde, volvette kokosmelk Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel appelmoes Toegevoegd aan
  • 1 mokkalepel zeezout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

55 min.
1. Stap

Week de cashewnoten. Doe de cashewnoten in koud water en laat ze minstens 4 uur weken, of de hele nacht door. Dit helpt om de cashewnoten te verzachten.

2. Stap

Zeef en spoel de cashewnoten af. Doe daarna de cashewnoten in de blender.

3. Stap

Voeg het zeezout, de kokosmelk en de appelazijn toe.

4. Stap

Mix de ingrediënten tot ze romig en glad zijn.

ADVERTENTIE
5. Stap

Plaats een zeef boven een grote kom en bekleed deze met kaasdoek. Giet het mengsel erin en laat het overtollige vocht eruit druppelen. Laat het 30-40 minuten staan.

6. Stap

Draai het gaas samen en pers het overtollige vocht eruit. Het achterblijvende materiaal in het gaas is de veganistische mascarpone.

7. Stap

Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen een week.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Vegan Mascarpone

Dit recept is een zachte, romige veganistische versie van de Italiaanse mascarpone. Het is gemaakt van slechts vier ingrediënten en past perfect in elk dessert of gerecht waar traditionele mascarpone nodig is.

55
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Week de cashewnoten. Doe de cashewnoten in koud water en laat ze minstens 4 uur weken, of de hele nacht door. Dit helpt om de cashewnoten te verzachten.

2. Stap

Zeef en spoel de cashewnoten af. Doe daarna de cashewnoten in de blender.

3. Stap

Voeg het zeezout, de kokosmelk en de appelazijn toe.

4. Stap

Mix de ingrediënten tot ze romig en glad zijn.

5. Stap

Plaats een zeef boven een grote kom en bekleed deze met kaasdoek. Giet het mengsel erin en laat het overtollige vocht eruit druppelen. Laat het 30-40 minuten staan.

6. Stap

Draai het gaas samen en pers het overtollige vocht eruit. Het achterblijvende materiaal in het gaas is de veganistische mascarpone.

7. Stap

Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen een week.

Ingrediënten
200 g
Rauwe cashewnoten
120 ml
Gekoelde, volvette kokosmelk
2 eetlepel
appelmoes
1 mokkalepel
zeezout