Bron :: ANDREA CUSCUNA from Getty Images
Vegan Mascarpone
Dit recept is een zachte, romige veganistische versie van de Italiaanse mascarpone. Het is gemaakt van slechts vier ingrediënten en past perfect in elk dessert of gerecht waar traditionele mascarpone nodig is.
Ingrediënten
- 200 g Rauwe cashewnoten
- 120 ml Gekoelde, volvette kokosmelk
- 2 eetlepel appelmoes
- 1 mokkalepel zeezout
Laatste folders
Procedure
Week de cashewnoten. Doe de cashewnoten in koud water en laat ze minstens 4 uur weken, of de hele nacht door. Dit helpt om de cashewnoten te verzachten.
Zeef en spoel de cashewnoten af. Doe daarna de cashewnoten in de blender.
Voeg het zeezout, de kokosmelk en de appelazijn toe.
Mix de ingrediënten tot ze romig en glad zijn.
Plaats een zeef boven een grote kom en bekleed deze met kaasdoek. Giet het mengsel erin en laat het overtollige vocht eruit druppelen. Laat het 30-40 minuten staan.
Draai het gaas samen en pers het overtollige vocht eruit. Het achterblijvende materiaal in het gaas is de veganistische mascarpone.
Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen een week.